Últimament estem sentint prou el fet de la lliure elecció de centres i voldriem parlar-ne un poc sobre la nostra postura. Abans de començar a exposar, insistim i recordem, que mai s'intenta molestar a ningú, sino defendre amb les idees al més desprotegit. I és que vem un problema a la plena elecció de centres observable als llocs on està totalment desregulada ha passat a associar-se un tipus d'escola a un tipus d'alumnat. En el cas de Bèlgica, trobem escoles amb un 5% d'alumnat amb necessitats educatives d'atenció especial bé per discapacitat, bé per qüestió social. O siga, els que s'han clavat abans de notar-se el problema o resulta ser molt lleu. Mentre que d'altres arriben al 90%. Això seria una escola on no entrarien ni els reporters de Callejeros. A Nova Zelanda trobem que n'hi ha mestres que prefereixen no treballar abans que anar a certes escoles. I posem aquests exemples, per no parlar com sempre dels USA.
En canvi ací és més difícil tgrobar aquestes diferències tan grans. Que no vol dir que no existisquen. Sino que en el cas que es desregulés del tot l'elecció de centre, aniria a pitjor. N'hi ha una qüestió que no s'entén, i és l'obsessió per les escoles privades que tenim, quan els mestres són iguals a una i altra. Pot ser que apreten una miqueta més a les privades en quant a coneixement academicista, que no útil. No entrarem a discutir-ho. Ara bé, n'hi ha una cosa indiscutible. El reflexe de la vida real no està en una escola privada. I sobretot, voliem preguntar una cosa: perquè les escoles privades no paguen IVA? No és comprensible que en un estat que redueix planter a l'escola pública, s'eximisca d'impost a les escola privades quan són empreses i és més: són un luxe que discrimina als ciutadans.
Per tant, proposem clarament que es grave amb el 18% a les escoles totalment privades i amb aquests diners es millore directament la pública. Això seria traduit en aproximadament cada sis escoles privades una pública més. I per tant, més treball per als mestres (menys atur), millor atenció per a l'alumnat (menor fracàs escolar) i millor calitat en la ciutadania.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada