Pareix ser que l'última novetat és allargar l'educació fins els 18 a Europa, quina xispa tenen. Com veuen que n'hi ha xicons que es farten d'estudiar als 12, alguns aguanten la compostura fins els 14 i que un 28 % en el cas d'Espanya, prou menys en el cas d'Europa no poden acabar l'escolarització secundària per què estan farts d'ella, han proposat a Bruseles (La capital, no la col encara que la proposta ens porte a confusió) que qui no es traga la secundària als 16, haurà de continuar sí o també fins els 18. O siga, com no t'agrada estudiar, t'obligue a que estigues més temps al sistema educatiu.
A mi, em pareixeria meravellós que la gent es morira amb un llibre entre les mans de fet, en la mesura del possible pense acomplir aquesta metàfora bucòlica, però també haurem de reconèixer que hi ha gent que no vol patir aquest sistema educatiu, i que la forma de fer-los interessar-se pels estudis, no és en ningún cas allargar per dalt. N'hi ha tres formes possibles molt més interesants no excloents l'una de l'altra:
1 Allargar per baix, de forma que les diferències socials es subsanen des d'abans (això no implica escriure, ni llegir, ni informàtica als 3 mesos. Més bé fer activitats socialitzadores, joc, ball, cançó... intentar no avorrir des de la guarderia)
2 Millorar la calitat del procés educatiu permetent una atenció més personalitzada (això no implica batxillerats d'excel.lència pels que ja van bé. Més bé, abraçar a aquells que ho passen malament)
3 Una correcta i ben coordinada escola de pares que millore la situació dels més desavantatjats de cuna (això no implica escriure una revista escolar amb articles. Més bé, implica xarrar de forma distesa amb els pares per fer-los veure que necessiten millorar, visitar les cases dels alumnes amb problemes... )
La qüestió és que aquestes no les faran. És més interessant fer una llei que t'impose, que no una llei que et pregunte. ¿O era a l'inversa?
http://enguita.visibli.com/share/v6qmnG
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada