Web feta entre un mestre: Enoc i una psicòloga: Carolina González on anirem posant el que consideren relevant sobre l'educació i el desenvolupament de la vida. A la vegada, es pot preguntar o demanar assessoría concreta i es respondrà ràpidament. Qui vulga enviar algun article, pot fer-ho, prometem llegir-lo i si ens agrada el publicarem o respondrem un perquè.
dimarts, 27 de novembre del 2012
Pot el whatsapp trencar una parella?
El Whatsapp és un servei de missatgeria gratuït per als Smartphone que et permet, mitjançant la connexió a Internet, xatejar a temps real amb els contactes del telèfon que tinguin aquesta aplicació. El servei està de moda i és utilitzat per més de 10 milions de persones, només a Espanya. Per això, permet la comunicació entre moltes persones diferents: les mares l'utilitzen per parlar en els fills, els empresaris per parlar en els seus empleats, fins i tot en un grup d'amics asseguts en una terrassa es parlen per whatsapp en comptes de en persona.
Com totes les eines té la seva part positiva i la seva part negativa. La positiva és l'estalvi de diners que ens genera ja que funciona per internet. Ens permet parlar amb qualsevol persona de la nostra llista de contactes en qualsevol moment i ràpidament, i si en aquest moment no està disponible, el pot llegir després. A més, també podem passar fotos i vídeos. La part negativa és que ens poden passar fotos indegudes, ens poden llegir converses que no volem, ens poden assetjar. A més, l'ús excessiu del whatsapp pot crear addicció en algunes persones i en altres convertir-se en alguna cosa abusiu.
Poden saber de nosaltres molt, com que estem disponibles o que fa 3 hores que no ens connectem. Això pot generar desconfiança en una parella o provocar conflictes o malentesos si s'utilitza com una eina de control. Tot depèn de la confiança i comunicació de base, ja que si confies en la teva parella podries mirar el whatsapp sense preocupar per les seves converses. Cal tenir en compte que, ja que són missatges escrits i no verbals, pot generar confusió la intenció amb què va el missatge, el to de veu, si estàs enfadat o no, ja que tot això no queda clar en aquest tipus de missatges. Quan no entenguem el missatge el millor serà trucar per telèfon i aclarir el que volem dir.
Hi ha dos ocasions que poden semblar de desconfiança per a la nostra parella o per nosaltres mateixos: la primera és demanar-li el mòbil amb qualsevol excusa i aprofitar per revisar les converses ja que la nostra parella s'entendrà que no ens fiem d'ella. L'altra ocasió és demanar-li el mòbil, perquè al teu li ha passat alguna cosa de veritat com quedar-se sense bateria, i l'altra persona no ens ho vulgui deixar, això generarà desconfiança en nosaltres.
Els mòbils són molt personals, quan no els portes sembla que no estiguis vestit. Compte a qui li'l demanem i com ho fem.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada