Encara que no m'agrada mirar el que trau la OCDE, hem de reconèixer que poca gent ublica tant com esta associació en ànim de lucre, i que diuen coses que poden arribar a ser interesants. Una d'estes coses és la tabla que explicaré ara. I és que han fet un estudi sobre allò que fa millorar un aula i ho han matizat per a països desenvolupats i sense desenvolupar.
Per als paisos desenvolupats la cantitat de xiquets per mestre influeix una mitjana del 15%, la preparació acadèmica del professorat un 9%, l'experiència dels docents un 29% i el salari i els diners invertits per l'estat en educació per xiquet escolaritzat un 20 i un 27% cadascun. Le xifres són més que significatives, signifiquen que sumant-ho tot podriem doblar els resultats de l'alumnat si tinguerem en condicions el nostre sistema educatiu. Qui trau 5, trauria 10 i qui trau 3, trauria 6.
En canvi vem que en països en vies de desenvolupament, la milloria es dispara als seguents nivells: mitjana del 27% la ratio alumnat-professorat, per a la preparació acadèmica del professorat un 55%, l'experiència dels docents un 35%, i el salari i els diners invertits per l'estat en educació per xiquet escolaritzat un 30 i un 50% cadascun. Això significaria que l'alumnat en un pais en vies de desenvolupament dispararia els seus resultats acadèmics si s'aconseguira destinar partides econòmiques i educatives a les coses que vertaderament importen en educació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada