Búsqueda personalizada

dimecres, 12 de febrer del 2014

Feliç dia del xiquet soldat

Tot el món sap que hi ha llocs on es recluten xiquets per a fer de soldats. Huí es commemora en acte de repulsa aquest dia, perque ací a València tenim molt clar que agarrar a un xiquet de 6 anys i ensinistrar-lo per a que mate és una barbaritat grandíssima, el problema  és que no en tots els païssos del món es pensa el mateix. D'ahí a la necesitat de tindre un dia a reflexionar sobre el perill que comporta per al xiquet i per a la societat en general que estes pràctiques s'estenguen. Diguem xiquets, perquè són la majoria, però també n'hi ha xiquetes reclutades, generalment per a ser violades pels alts càrrecs de l'exercit de torn. 

Açò i moltes coses més ens han contat al meu institut el Jordi de Sant Jordi de València els representants d'amnistia internacional i d'escola valenciana que s'han proposat crear una guia didàctica sobre el tema i difondre-la per a que la gent es conciencie de la problemàtica, per a que es parle de la pau i de la sort que tenen els xiquets i xiquetes que estan escolaritzats en un país on se'ls obliga a anar a escola, no a matar a veïns i veïnes.
Per tot açò i més hem volgut dedicar aquest post a una acció tan noble com la que huí han fet al meu institut i a tota la gent que es dedica a evitar que s'agarre a un xiquet i se li dóne un fusell i una granada en compte d'una llapissera i una goma de borrar, que són les vertaderes armes que a dia de huí i de sempre ha tingut la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada