Búsqueda personalizada

dilluns, 27 d’agost del 2012

Tècniques d'estudi II



L'horari ha de ser ajustat a la persona i al temps disponible que aquesta té. Per exemple, un nen que isca a les 5 de la vesprada i que els dimarts i els dijous tinga entrenament o repàs, s'haurà d'organitzar aquests dies de diferent manera ja que disposa de menys temps. L'horari pot modificar-se per exàmens ja que aquests tenen prioritat a l'hora d'estudiar. Aquest s'ha de penjar en un lloc visible, com per exemple un tauler d'anuncis. Finalment, l'horari ha de ser senzill i pràctic, que ajude a estudiar de manera que no siga alguna cosa incomprensible. És important també ficar en l'horari els descansos i el temps d'oci, ja que amb això aconseguirem un horari equilibrat.
En aquest article anem a compartir amb vosaltres alguns consells per planificar l'estudi. Com tot treball, ha d'estar planificat i organitzat perquè es realitze amb èxit. Si aconseguim organitza-nos bé, aconseguirem aprendre molt més en menys temps.

El primer és tenir una agenda i el segon usar-la. L'agenda és la millor ferramenta per a una bona distribució de les tasques i a més, és la millor en recordar els exàmens, les cites, els deures, etc.

Després, tindrem segurament un horari de classes i en finalitzar les classes és quan seria ideal organitzar el temps restant. Hem d'examinar les tasques a realitzar (estudi i treballs). Fer un càlcul aproximat del temps que pot necessitar cada un d'ells i distribuir adequadament. S'ha de començar pels treballs més difícils i deixar els més fàcils per al final. El millor és estudiar assignatures semblants i poder relacionar, i no estudiar les matèries que puguen interferir en un mateix dia, com per exemple dos idiomes.

En el proper article parlarem de com ha de ser la lectura per estudiar de manera eficaç i aprendre més ràpidament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada